elmenyek
Brauer Ildikó festménye

élmények alább röviden a csoportokon résztvevőktől,
és két hosszabb írás ill. beszámoló: Török Enikőtől és Molnár Enikőtől

Péter : hosszabb távolságot tudok megtenni, késobb fáradok.

Edit : ami izgalmas ebben a módszerben, hogy a legapróbb gondolatnyi mozgás is milyen messzire "ér" el az egész testben. Hogy gondolatok is szabadon elojöhetnek egy-egy problémás területnél és a minden összefügg élménye. Nem mechanikus, hanem tudatos megfigyelésen alapszik. Megtapasztalni, hogy milyen nagyszeru a testem, hogy elfogadható és jól muködik

Móni : Ilyen mikromozgásokat és hatásait még sosem figyeltem meg magamon

Csilla: A testem állandóan " jelez " valamit. Sok tapasztalat, fájdalom van benne. Nekem a testem, mondhatjuk a munkaeszközöm. állandóan használom mozgásban, állandóan errol beszélek, fejlesztem. és merem mondani, kicsit másképpen beszélek róla, másképpen gondolkodom róla. Nehéz nekem kíméletesen élni, mert állandóan mozognom illik, és már nem mindig esik jól a sok. Tudom, hogy a testem olyan, mint egy helyzetjelző. Hallgatni érdemes rá, csak nem könnyű megfejteni, hogy mikor, miért " sértődik meg " éppen.

Mozgásom finomodott, harmonikusabb lett. Sokkal hamarabb észre veszem, hogy a testemnek honnantól kezdve nem jó valami. érzékelés sokat javult: érzem a légzéssel együttmozgó testem.Tudok rá figyelni.

Kati: Hiányzott, hogy valaki figyeljen rám. Itt van, aki figyel rám, és az a valaki én vagyok! Intim együttlét magammal. Nem kell senkinek megfelelni, nem kell beszélni, kipróbálhatsz bármit, nincs jó és rossz.

vissza

 

vissza